Elromlott házasság?

 

Most már szeretni fog engem az én férjem... - 1Mózes 29,32


probléma"A házasság nem az, aminek megkötésekor mutatja magát, de bizonyos, hogy az akar lenni, aminek ilyenkor látjuk: egyetlen, megszakíthatatlan szövetség, amelynek tanúja és jóváhagyója nem kisebb személyiség, mint maga Isten." (Vasadi Péter)

Miután új házasként elköltöztél a szülői házból, mit kell tenned az Ige szerint? Ragaszkodni a párodhoz! Ami azt jelenti, tapadj, mint egy ragasztó. Egymással sziklaszilárdan össze kell kötődnötök. Neked és a hitvesednek. Össze lettetek ragasztva, mert Isten eggyé szerkesztett benneteket. Nem sok helyen mondja ezt az Ige: "Amit azért az Isten
egybeszerkesztett..." (Mát. 19,6)
 
 
Az is lehetséges, hogy olyasvalakivel kapcsolod össze magad, akivel nem lenne szabad. De az a te döntésed és felelősséged.

Isten is összekapcsol azonban embereket, és amikor Ő kapcsol össze, akkor nem szabadna szétválasztódni, nem lenne szabad elkülönülni. Az ördög mindig próbál megosztást hozni. Mindig el akar különíteni, mindig hoz valamit, ami elválaszt, és távolságot szül az emberek között. Lehet, hogy egy egész apró dologgal kezdődik, ami egyre nagyobb lesz, amíg az emberek olyan távol nem kerülnek egymástól, hogy egy szobában vannak ugyan, mégis úgy érzik, mintha a Grand-kanyon lenne köztük. Fizikailag és érzelmileg is lehet ezt érzékelni. Lehet, hogy melletted fekszik valaki, mégis olyan, mintha tíz mérföld lenne köztetek.

Hogy kerül közétek ez a távolság? Az ellenség munkája folytán, de nem teheti meg, hacsak nem engeditek meg neki. Lehet, hogy rideg az otthon légköre, lehet, hogy a sok elhangzott kemény és nehéz szó falakat épít. De kezdetben nem volt ilyen hűvös a kapcsolat, és ha jóról rosszra fordult, az azt jelenti, hogy változott.

Miért ne változhatna most rosszról jóra? Miért ne tudna visszaváltozni? Megváltozhat az Úr kegyelméből! Fel kell ismernünk, hogy mi a probléma, és be kell zárnunk az ajtót az ördög előtt. Bármi, ami elkülönít, bármi, ami szétválaszt és megoszt, az az ellenségtől jön, aki megpróbálja szétválasztani azt, amit Isten összekapcsolt.

 

forrás:  Bácsi Irma (e-mail USA)

2010.03.12.bacsipista