Valaki szólni szeretne

 

 

Első hét

Gabi vagyok és csak most érkeztem meg anyukám méhébe. Életem 4 nappal ezelőtt kezdődött, mikor az apukám hímivarsejtje és anyukám petesejtje találkozott és egyesült. Az egyes sejtek sok tízezer gént tartalmaznak, amelyek meghatározzák szemem, hajam, bőröm színét, majdani magasságomat, de személyiségemet, nememet és intelligenciámat is. A gének határozzák meg növekedési programomat, ez fejlődésem tervrajza. Nem vagyok nagyobb, egy tűnek a hegyénél, de egy megismételhetetlen egyedi emberi lény vagyok már, soha többé senki nem lesz hozzám hasonló, csupán idő kell hozzá, hogy felnőtt ember legyek. Sejtjeim száma óránként megduplázódik, úgy 266 nap múlva, amikor megszületek sokmillió sejtem lesz.

 

Második hét

Már határozott helyem van a méhben, a méhnyálkahártya védelmet és táplálékot nyújt számomra. Körülötem magzatburok alakul ki. 

Kb a 10. napon az anyukámnak reggeli rosszullétei lehetnek és hamarosan észreveszi, hogy elmaradt a havi vérzése. Én még mindig kisebb vagyok, mint egy almamag, de a kialakult hormonok és kémiai folyamatok már hatnak anyukám egész szervezetére.

 

Harmadik hét

Gerincoszlopom és idegrendszerem kialakulásának kezdete. A harmadik hét végére a szívem elkezd vért pumpálni és a szemem is kezd kialakulni. A 24. napon még nincs se kezem, se lábam, de hirtelen 2 nappal később kis rügy formájában előbújnak karjaim és két napra rá a lábacskáim is hasonló módon követik. Agyam és gerincvelőm is van már.

 

Negyedik hét

Kb 6-7 mm nagy vagyok, 100-szor nagyobb, mint 3 héttel ezelőtt. Már anyukámtól független önálló vérkeringésem van, így vércsoportunk is különböző lehet. Jól látható fejlődő agyam, gerincem, csontozatom aajkaim és az anyukámmal összekötő köldökzsinór is. Mivel gyorsan növök, sok táplálékra van szükségem, így egyre nagyobb mennyiségben kapok tápanyagokat anyukám véréből.

 

Minden nap legalább 1 mm-t növök!

 

Ötödik hét

A mellkasom és hasam, a májammal együtt kiformálódnak és különválnak. Szemlencsém, retinám, orrlyukaim és szájam jól kivehetőek. Kezeimen és lábaimon jól láthatók az ujjak. Fülkagylóim kialakulóban vannak, kezdem hallani az engem körülvevő magzatvíz csobogását.

Anyukám most végzett el egy terhességi vizsgálatot, mert tudni akarta, hogy tényleg itt vagyok-e.

 

Hatodik héttől a nyolcadik hétig 

A 6. hét körül az anyukámnak kimarad a második havi vérzése is. Az agyam kifejlődött és működik, az általa kibocsátott hullámok mérhetők műszerrel. Különböző izmaim elkezdenek együtt mozogni. Ki tudom nyitni a számat, ajkaim és nyelvem is van. Érzékeny vagyok az érintésre és reagálok is rá. Tornázom is már, bár anyukám csak 12 hét múlva veszi majd észre először.

 

Nyolcadik hét

Az otthonom most akkora, mint egy tyúktojás. Kb 3 cm nagy vagyok és 8 g. Minden fő szervem működik. Kéz és lábujjaim kiformálódtak, azzal az egyedi ujjlenyomattal, amely egész életemben nem fog megváltozni. 

Kezemmel már tudok markolni, szopom a hüvelykujjam és néha csuklom is.

Vannak alvási és éber időszakaim.

 

Tizenegyedik és tizenkettedik hét

Kicsit nagyobb vagyok már, mint 4,5 cm. Idegeim és izmaim együtt, teljes összhangban működnek. Minden nap úszom és tornázom. Arcom már sok mindent kifejez és mosolyogni is tudok. Lábaimon és kezeimen megjelennek a körmök.

Fájdalmat már a nyolcadik héttől érzek.

 

Harmadik hónap

Teljesen kiformálódtam már, csak növekednem kell. A lakóhelyem egy teniszlabda méretéhez hasonló. Világosan látható, hogy fiú vagy lány vagyok és kezdetleges ivarsejtjeim is vannak. Hangszálaim kialakultak, hallok és ízlelőbimbóim is vannak. Hamarosan anyukám ruhái szűkek lesznek...

Ó, ne! Anyukám most magyarázza az orvosnak, hogy túl fiatal megtartani engem! Az egész jövőm az ő döntésén múlik!

A barátja, az apukám el akarja hagyni, ha nem megy abortuszra. Sajnos az orvos sem ellenzi az abortuszt, és nem mondja el, hogy milyen érzelmi és fizikai veszélyekkel jár. Nem mondja el azt sem, hogy teljesen kifejlődtem már, csak még növekednem kell. Szegény anyukám teljesen össze van zavarodva, mindenki - a barátja, az orvos, a világ - azt mondja neki, hogy a legjobb, ha abortuszra megy, de mélyen legbelül tudja és érzi, hogy nem szabad megölnie!

Vannak, akik azt mondják, hogy egy darab szövetcsomó vagyok a méhében, de anyukám tudja, hogy én már egy önálló ÉLET vagyok!

 

Ó, mi fog történni most velem és az anyukámmal? 

Szeretném elmondani neki, hogy az abortusz nagy orvosi beavatkozás, aminek a következményei nagyon komoly fizikai problémák lehetnek: túlzottan erős vérzés, intenzív fájdalom, jövőbeni vérzési problémák, álmatlanság, hányás, fertőzés veszély, mellrák, hashártyagyulladás, gyomor-bél panaszok, súlyvesztés vagy kóros súlygyarapodás, halvaszülés, méhen kívüli terhesség, meddőség, frigiditás, sokk, kóma, halál. 

De lehetnek szellemi vagy érzelmi problémák: depresszió, harag, reménytelenség-érzés, vádlás, gyász, bánat, lelkiismeretfurdalás, elveszettség érzés, öngyűlölet, önpusztítás, öngyilkosság érzés, képtelenség a babáról való elfeledkezésre, rémálmok, képtelenség az önmegbocsátásra, a baba születésnapjáról való elmélkedés, szexuális érdeklődés elvesztése, drogba alkoholba való menekülés, gyermekbántalmazás, kiegyensúlyozatlan partnerkapcsolat, kommunikációs nehézségek, visszatérő képek, az abortusz ismételt átélése, újabb terhességmegszakítás. 

Az anyukám teste felkészült a várandóság időszakára és majdani születésemre. Azzal, hogy engem kivesznek az anyukám méhéből, testében hirtelen változás áll be, éa ennek komoly következményei lesznek. Az abortusz nem egy egyszerű, gyors és minden rossztól mentes beavatkozás!

Ha anyukám tudná, hogyan csinálják az abortuszt, biztos megrémülne. Magyarországon legtöbbször kétféle eljárást használnak:           

A vákuumos kiszívás: a méhszájat kitágítják és egy csövet vezetnek a méhbe, ami egy erős szívógéphez van kapcsolva. A vákuum pedig annyira erős, hogy kitépi a kezeimet, lábaimat, végül sz egész testemet kiszakítja otthonomból, az anyaméhből.

Tágító és kikaparó eljárás: A méhszájat kitágítják és aztán egy éles kaparókanalat vezetnek a méhbe, amivel darabokra vágnak és a méh falát is lekaparják. Valakinek ellenőiznie kell, hogy minden részem kívül van-e már a méhből, üres-e teljesen, mert egyébként fertőzések léphetnek fel.

 

- Felismersz engem?

 

Ez én vagyok, Gabi!

 

Nagyon boldog vagyok, hogy anyukám nem ment el abortuszra! 

Valaki elmondta neki a tényeket az abortuszról, és hosszú tépelődés után hallgatott a lelkiismeret hangjára, ami megszólalt a szívében az ÉLET-ről! Sokat gondoltam azokra a babákra, akiket mégsem akarnak megtartani. De az ő anyukájuknak sem kell megölniük őket! Sok baba lesz boldog örökbefogadó vagy nevelőszülőknél.

 

Minden baba élni akar!

 

Nincs olyan gyermek, akit ne akarna valaki!