Havanna misszió eseményei 2009 - Barátkozó

 

Barátkozó tanfolyam

Elindítottuk a barátkozó tanfolyamot, amely hétfői napokon a 18 h-i kezdettel kerülnek megtartásra. Nyitó alkalmunkon igen szép számban voltunk, betöltöttük a kis helyiséget.

Mivel sok jó ember kis helyen is elfér,- és aki Istent keresi, az már eleve nem lehet rossz ember – vártuk a tanítást.
Bné Hajni vezette estén mindenki szóhoz jutott. Azonban főként Isten szólt hozzánk, szívünkbe írva tanításai lényegét. Úgy jöttünk el, hogy jobb emberekké szeretnénk válni, és megszabadulva eddigi bűnös életünktől, ezért át adjuk Jézusnak azt a trónt, amelyen eddig saját magunk ültünk. Nem hallgatunk érzéseinkre, mert azok becsaphatnak minket, hanem tényként és hittel elfogadjuk Isten szavát, a Bibliát, és éljük meg tanítását.
A barátkozó második alkalmán, együttesen kértük az Urat, hogy Szent Szelleme által elevenítse meg a tanítást, az igét. Folytattuk a Bibliával és sok érdekes dolgokat ismertünk meg eredetéről, szerzőiről, tartalmáról és hitelességéről. A legfontosabb az volt, hogy az egész Biblia Jézusra és megváltó kegyelmére mutat. Befejeződött a tanítás és a csapat maradt, mert jó volt isten jelenlétében maradni. Erősítettük egymást bizonyságainkkal, imádkoztunk és hálát adtunk Urunknak, amiért lehetőséget adott nekünk egy új élet eléréséhez. Megköszöntük, amiért a közelgő bemerítkezésen a mi kis csoportunkból is lesznek résztvevők, akik ezzel fogják bizonyítani elkötelezettségüket Jézus iránt.

Bemutatkozó teadélután

Csoportunk január első napjaiban beköltözött a Havanna lakótelepre. Keddi összejöveteleinket is itt rendeztük meg.
Spártai körülmények között voltunk. A téli hidegben rajtunk maradt a meleg kabát, több pulóvert vettünk fel, hogy védekezni tudjunk a hideg ellen, mivel a helyiségben nagyon nehézkes a fűtés. Víz, illemhelyiség nincs, de van bőven hitünk abban, hogy ez változni fog, és addig is szeretettel melegítjük egymás szívét.

Imádkoztunk, a biblia tanításait hallgattuk, bizonyságot tettünk az Úr megváltó kegyelméről, és közben eltelt a tél. A tavaszi napfény és meleg megnyittatta az ajtókat, és vágyat éreztünk arra, hogy kilépjünk a szabadba.

Jézus megbízott minket, hogy hirdessük az evangéliumot. Arra gondoltunk, hogy elsőként abban a lépcsőházban mutatkozunk be, ahol béreljük helyiségünket.
Nyomtattunk meghívókat, mellékeltünk hozzá igés képet, egy kis édességet, becsöngettünk a lakásokba, és személyesen invitáltuk meg a ház lakót a mai ( ápr.18) bemutatkozó teadélutánunkra.

Szombat délután lévén a lakók nagy része nem tartózkodott otthon. Elcsalta őket a szikrázó napsütés, a kellemes idő, de akik otthon maradtak örömmel fogadták csengetésünket. Tudtunk beszélgetni velük, néhány esetben imádkoztunk is értük.

Üdítő és különböző teasütemények fogadták az Imaházunkba belépőket, és kötetlen beszélgetés keretében ismerkedtünk egymással. Vendégeink elmondták gondjaikat, örömeiket, mi beszéltünk nekik hitvallásunkról, küldetésünkről és céljainkról. Barátságos beszélgetések alakultak ki, és több ígéret is elhangzott, hogy máskor is ellátogatnak hozzánk.

Egy jól sikerült délután élményével fejeztük be a teadélutánt.