Kirakó - missziós színjáték

Belgiumból érkezett missziós csoport előadása a Havanna lakótelepen

A Continental Theological Seminary tanulóinak missziós előadását láthatták a Havanna lakótelepen közlekedő emberek 2010.március 30-án délután a Havanna lakótelep központjában. A Continental (teológiai főiskola) az egyik nemzetközi pünkösdi felsőoktatási központ Európában, Brüsszel szomszédságában, St. Pieters-Leeuwben (Belgium).

Az iskola  nyolc fős csoportja, egy hetes tanulmányúton tartózkodtak Magyarországon.
Egy színdarabot adtak elő, Jézusról megismeréséről szóló evangéliumot elsősorban gyerekeknek és felnőtteknek is.

A mulatságos és elgondolkodtató zenés történet a  "Kirakó"  puzzle összeillesztésével meséli el egy kislány főszereplésén keresztül az evangéliumot, sok énekkel és tánccal gazdagítva.
A makacs kislány a mesebeli figurák (lámpa, tükör, ceruzák,játék autó és a puzzle) segítségével  felismeri bűnös jellemét, és ezek hatására Jézust akarja megtalálni, aki szereti őt, és általa tanul meg szeretni, megbocsátani.
A színdarab végén egy szívbéli döntésre kéri fel a nézőket.Elkezdődött a műsor, a járókelők megálltak, nézték a történetet, hallgatták az igazságokat, továbbmentek és közben magukba zárták az evangéliumot.

Guti Béla testvérünk, a Pünkösdi Teológiai Főiskola rektora Paul  Gracza és Havanna csoportunk jelenlévő tagjai beszélgettek az érdeklődőkkel. Jézusról és evangéliumi történetekről, bizonyságokról készült tájékoztató anyagokat adtak a jelenlévőknek.

Az előadás végén átadták a mikrofont, és ekkor elmondhattuk, hogy bár a csoport vissza megy Belgiumba, de aki szeretne Jézusról többet megtudni, vagy személyesen megismerni, annak az Agapé gyülekezet ebben segítséget tud nyújtani a rendezvényein. (Kondor Béla sétány 18 és a Havanna utca 7)

Megköszöntük a fiataloknak az általuk nyújtott színvonalas előadást, akik szintén köszönetüket fejezték ki amiért itt lehettek.

Este Havanna csoportunk összejövetelén elmeséltük a történteket azon testvéreinknek akik nem tudtak részt venni. Mindnyájunk számára az volt a tanulságos, hogy ezek a fiatalok nem törődtek a jelenlévők számával, hanem végezték az elhívásukat, hirdették az evangéliumot. Nem a saját, hanem az Úr dicsősége volt fontos, és nem érezték hiábavalónak szolgálatukat.
Sok ember hallotta az evangélium üzenetét, és hisszük, hogy szívükbe hatolva megteremti annak gyümölcseit.
 
bacsipista
2010.03.31.