Ezen az oldalon a Grace Card című film látható feliratos és szinkronizált változatban is. A feliratos film címe "A kegyelem kártyája", a szinkronizált változat címe "Isten kegyelméből".

A kegyelem kártyája (Grace Card) vagy más néven Isten kegyelméből
 feliratos film
 

 

Minden amit terveztünk családunk boldogságért az megváltozhat egy pillanat törtrésze alatt. Mac McDonald elveszíti szeretett gyermekét, az 5 éves kisfiát akit egy felelőtlen fiatal, egy fekete bőrű drogdíler gázol halálra. A szörnyű tragédia óta már eltelt 17 év, de a keserűség és fájdalom még mindig emészti. Haragszik Istenre amiért nem akadályozta meg a balesetet, és gyűlöli az egész világot. Mac rendőr lesz és üldözi a bűnt és a bűnözőket. Úgy érzi, hogy ellene esküdött a vezetőség is amikor kap maga mellé egy társat, aki néger és ráadásul másodállásban lelkész is. Egymásra vannak utalva, le kell küzdeni egymás iránti ellenszenvüket és hogy javuljon egymás közötti kapcsolatuk, tanulniuk kell a szeretetet és a megbocsátást.
De Mac életében ott vannak a sebek, az örökös vita feleségével, fiával és saját magával.
Elkövetkezik egy olyan pillanat amikor újabb tragédia árnyékolja be életüket....

"Mert kegyelemből tartottalak meg" Efézusi levél 2,8

Megnéztük gyülekezetünkben ezt a filmet. Nem maradt olyan szem amelynek a sarkában nem csillogott volna egy könnycsepp. Ez a film nem csupán az érzelmekre hat, hanem belénk is néz. Megláttatja a bennünk megbújó megbocsátatlanságot, haragot és lelki vívódásokat. Felismerjük magunk nehézségeit a főszereplőkben. Egy döntés halogatása miatt nem tudunk elszakadni a múltunktól, sebeinktől amelyek újra-és újra felszakadnak. Tuduk, hogy azt ami történt már nem változtathatjuk meg és mégis ragaszkodunk a fájdalmunkhoz. Pedig csak egy döntés kell a megbocsátáshoz, és szebbé válik a jövőnk.

 

A kegyelem kártyája