A pásztor tanácsa

Mire figyelsz?

 

Egy hölgy odament a lelkipásztorához és azt mondta:
- Többet nem fogok gyülekezetbe járni.
Mire a lelkipásztor:
- Szabad kérdeznem, hogy miért?
Erre ő így felelt:
- Látok embereket a mobiltelefonjukon üzengetni és írogatni a szolgálat alatt, másokat pletykálkodni, vagy egyszerűen csak helytelenül élni, vannak akik elszundikálnak, és vannak akik engem bámulnak, ezek mindannyian csak képmutatók. Elég volt.

A lelkipásztor ezt tanácsolta:
- Ne hagyja, hogy az határozza meg az Istennel való kapcsolatát, hogy mások hogyan viszonyulnak Őhozzá. Határozza meg inkább az, hogy ön mennyire összpontosított Istenre.

- Megkérhetem, hogy tegyen meg nekem valamit, mielőtt még meghozná a végleges döntést? - kérdezte a lelkipásztor.

- Persze, mi lenne az? - válaszolt az asszony.

- Kérem, - mondta a pásztor, - Vegyen egy pohár vizet és sétáljon körbe a gyülekezetben kétszer, anélkül, hogy egy cseppet is kilötykölne belőle.

A hölgy válaszolt:
- Rendben ezt meg tudom tenni. Kiment, fogott egy pohár vizet és kétszer körbesétált vele a gyülekezetben, majd visszajött és büszkén felelte: Megtettem.

A pásztor ezek után ezeket a kérdéseket kérdezte tőle:
- Látott valakit a telefonján játszani? Látott valakit pletykálkodni? Volt valaki, aki helytelenül viselkedett? Látott valakit aludni?

A válasz ez volt: Nem láttam semmi ilyet, mert annyira összpontosítottam erre a pohár vízre, hogy ne löttyenjen ki a víz belőle.

A pásztor ezt mondta neki,
- Amikor a gyülekezetbe jön, ugyanígy kellene összpontosítania Istenre, hogy ne essen el. Ezért mondta Jézus: Kövess engem, és nem azt mondta, kövess keresztényeket!

Ne hagyja, hogy az határozza meg az Istennel való kapcsolatát, hogy mások hogyan viszonyulnak Őhozzá. Határozza meg inkább az, hogy ön mennyire összpontosított Istenre!

(Ismeretlen szerző)

forrás: https://www.facebook.com/KeresztenySzemmel