A webkamerák  állapota gyakran változik, ezért előfordul  hogy nem  aktív, 
vagy  áthelyezik  privát láthatóságra. 
 

A lehetőségeink szerint igyekszünk  élő kamerát megosztani a weblapunkon.

JERUZSÁLEMI SIRATÓFAL (online webkamera)

THE WESTERN  WALL

  

A nyugati fal a legszentebb hely a világ minden tájáról származó zsidók számára. Naponta izraeliek ezrei érkeznek a falhoz. Istenhez forduló imákkal fordulva az emberek kis papírlapokat tettek a fal kövei közé. Minden üzenetet egy különleges alkalmazott gyűjt össze és az Olajfák hegyén temetnek el .

A szent falat más turisták is meglátogatják: keresztények és más vallások képviselői jönnek ide imádkozni. Számukra a legfontosabb szabály a megfelelő ruházat. A nőknek és a férfiaknak külön kell imádkozniuk: a jobb fal oldala a nőké, a bal oldala a férfiaké. A szombat és az ünnepnapok itt túlzsúfoltak.

A modern hagyományokat ezen a szent helyen is tartják: az Izraeli Védelmi Erők katonái esküsznek itt, mivel a Jeruzsálem felszabadításának napját és Izrael függetlenségének napját a nyugati fal közelében is tartják.

Siratófal (más néven Nyugati Fal; héber: הכותל המערבי, HaKotel HaMa'aravi) a második templom idejéből (Kr. e. 516 – Kr. u. 70) való támfal Jeruzsálemben. A Siratófal név onnan ered, hogy a zsidók e falnál imádkozva gyászolják a templom lerombolását; a Nyugati Fal elnevezés pedig arra utal, hogy egykor a Heródes által újjáépített második templom udvarát határolta. A Siratófal a jeruzsálemi óváros vallási emlék-együttesének, a Templom-hegynek a része. Szent hellyé azért vált, mert közel esik a Templom-hegyi Szentélyek Szentélyéhez, a zsidó vallás legszentebb helyéhez. A Siratófal jelenleg a zsidó vallásgyakorlás számára hozzáférhető legszentebb hely, mivel egyrészt magára a Templom-hegyre való belépést a legtöbb rabbi tiltja, másrészt a hegy palesztin felügyelet alatt áll, amely ugyan zsidók belépését nem tiltja, a nem muszlim vallásos megnyilvánulást azonban igen.

forrás: Wikipédia

 

siratófal - nyugati fal

 Izraeli képek, videók, webkamerák  - izrael.lap.hu/kepek_videok/13582644