Hálát  adunk Istenem a honlapunkért! 

 

Menjetek el szerte a világba

 

 Minden perc számít! 

Addig hívd életedbe Jézus Krisztust, amíg van rá lehetőséged!  

 

 „Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.” 
                              (Márk ev. 16:15) 

 Bemutatkozás

Keresztény missziós közösség vagyunk, Budapesten a Havanna lakótelepen. A Havanna utca 50.sz. lépcsőházban található összejöveteli helyiségünk.

 

A Pestszentlőrinci Agapé Gyülekezet misssziós csoportjaként vagyunk a lakótelepen. Szerettünk volna közelebb kerülni az itt élő emberekhez, ezért a gyülekezeti központunkban levő kényelmünket feladva, üres és kiadó helyiséget kerestünk a Havanna lakótelepen. Az Úr vezetésével egy kis üzlethelyiséget béreltünk Havanna lakótelep Havanna utca 7. sz. lépcsőházában, amely korábban egy használt-ruha turkáló volt. Két évig ott evangélizáltunk, télen a fűtés nélküli helyiségben, nyáron a hőségben, de Isten áldása végig kísért bennünket. Azonban tovább kellett lépnünk, mert hamar kinőttük a kis termet és keresni kellett egy nagyobbat.

 

A lakótelep másik felében, a Havanna utca 50-ben találtuk egy számunkra megfelelő lépcsőházi raktárhelyiséget, melyet céljainknak megfelelően átalakítottunk és ott folytattuk  és folytatjuk közösségi összejöveteleinket..

 

Célunk az evangélium terjesztése a lakótelepen és az itt élő emberek helyes Istenképének kialakítása. Nem könnyű feladat, voltak és vannak sikereink, kudarcaink, de nem adtuk fel, mert éreztük, hogy az Úr velünk van és támogat minket.

Voltak rendszeres alkalmaink, a keddi Havanna csoport összejövetele, szerdai Meghallgatlak misszió, barátkozó alkalmak, házicsoport összejövetelek, közösségépitő rendezvények, gyermek programok, kreatív foglalkozások, ruhaosztási akciók amelyeken egy szívvel és lélekkel vettünk részt.

A megváltozott életkörülmények és nehézségek minket sem hagytak hatások nélkül. A jobb életkörülmények és megélhetési viszonyok miatt sokan külföldi, többnyire németországi munkalehetőségeket vállaltak. Családjukkal együtt kiköltöztek Magyarországról, mások lakáscserére kényszerültek és ez miatt új gyülekezeti közösséget kellett keresniük. Sajnos olyanok is voltak, akik az életükben előforduló nehézségek miatt elfordultak Istentől.

Kevesen maradtunk missziós csoportunkban ezért alkalmaink száma is drasztikusan lecsökkent. Jelenleg keddi és szombati napokon jövünk össze, és főleg ima alkalmakat tartunk, amelyekre 18:00 - 20:00 óra közötti időpontban kerül sor. 

 

A Havanna csoport házicsoport jellegű összejövetel, amelyen bárki részt vehet gyülekezeti hovatartozás nélkül is. Megosztjuk bizonyságainkat, tapasztalatainkat, melyek által egymást erősítjük hitben. Imádkozunk egymásért, családtagjainkért, ismerőseinkért, gyülekezeti testvéreinkért. Imatémáink többnyire gyógyulásért, munkahelyért, családi és szociális problémák megoldásáért, szolgálatunkért  az evangélizálásért szólnak.

 

Gyülekezeti átszervezés miatt a vasárnapi istentisztelet csoportunkban megszűnt, ezért 2014 július végétől csoportunk tagjai is az Agapé Gyülekezeti központ istentiszteletein vesznek részt, amely az Agapé Gyülekezet központjában vasárnap délelőtt 9:30 h-i kezdettel, a  Kondor Béla sétány 18. számú gyülekezeti házban látogathatók.

 

A bemutatkozó oldal frissítve 2014.10.21-én.   2019.01.07-én  2022.11.30.  2023.04.27

bacsipista által 

Havanna-lakótelepi missziós csoportunk elérhetősége: Budapest, 18. kerület Havanna utca 50.

Bejárat az 50. és 52. számú lépcsőházak között (a képen nyíllal jelzett irányban)

 

 

Programjaink

Havanna utca 50.

Csoport alkalom                   Kedd       18 h - 20 h ( a vége változó)

 

Ha szeretnéd megosztani velünk gondolatait, kérdéseit,  e-mail küldésével kérjük jelezni, az "Üzenet küldése" menüpontban. 

 

Postacímünk: Agapé Gyülekezet, Havanna csoport

1181 Budapet, Kondor Béla sétány 18 vagy 1680. Budapest, Pf. 220.

LinkBank

 

Weblapunkon tett látogatásról, véleményről a vendégkönyvünkben lehet bejegyzést hagyni.

Honlapunkon tett látogatásáról emléket hagyhat vendégkönyvünkbe történő bejegyzésével.