Meglopták közösségünket

 

 

Sajnálatos esemény történt közösségükben melyet az elmúlt hét folyamán észleltünk. Számunkra ismeretlen tettes több dolgot is eltulajdonított, kihasználva a lehetőségeket.
Feltételezhetően elemelte a kulcsot amellyel bejuthatott helyiségünkbe, majd kulcsot távozása után visszatette, ezért annak hiánya fel sem tűnhetett.

Óvatos és precíz módon elvitte a laptopot, amely a szőtt takaróval volt lefedve. A takaró vissza lett helyezve úgy, mintha a laptop alatta lenne. Ez miatt a kivetítő is használhatatlanná vált, mert nem tudjuk láthatóvá tenni a dicséretek szövegét. 

Volt egy indukciós főzőlapunk, amely szintén a zsákmány áldozata lett, és a közös és szeretet vendégségnél használatos 30 személyes tányérkészlet is kompletten eltűnt.

Karácsonyi ajándékosztáshoz, gyermekek és szüleik által összeállított ajándékok, melyek cipős dobozokba csomagolva várták, hogy a nélkülöző gyerekeknek meglepetés okozzanak - a lelkiismeretes tolvaj elvitte, hátrahagyva az üres dobozokat.

Nem tudjuk, hogy ki vagy kik voltak az elkövetők, (legfeljebb csak feltételezhetjük), de az Úr tudja. És egykor számon fogja tőlük tetteiket kérni.
Imádkoztunk a tettesekért.

Segítséget szeretnénk kérni, az eltulajdonított tárgyak pótlásához.

 

2013.12.11.

Kiegészítem és háttérbe szorítom az alábbi hírt. Ahhoz, hogy valakit meglopjanak többnyire azért sikerülhetett, mert lehetőséget adtak rá. Több, mint valószínű, mi sem voltunk figyelmesek, esetleg felületesek voltunk értékeink, kulcsaink tárolásával.

Tanultunk, és nem akarunk a kísértőnek több lehetőséget adni. Nem derült ki a tettes, vissza sem kerültek az eltűnt dolgok, de a hiányosságok ellenére is gazdagabbak lettünk. Tapasztalatokkal és a megbocsátás készségével.

Pataki Ági, pásztorunk - István felhívását meghallva,  közösségünknek ajándékozott egy laptopot amit az új év első vasárnapi istentiszteletén kaptunk meg. Köszönjük, hogy átérezte nehézségeinket és segítséget nyújtott.

(2014.02.24. bacsipista)