Barátkozó tanfolyam és új testvérek bemeritése (2012)

A gyülekezeti élet vérkeringésébe folyamatosan érkeznek Istent keresők, és akik döntenek Jézus Krisztus életükbe hívása mellet azok részére barátkozó tanfolyamokat tartunk, melyeken megismertetjük a kereszténység alapjait és céljait.  Nem ragaszkodunk a precíz időmenethez, a megszokott 8 hét időnként meghosszabbodik, mert a célunk az, hogy akik csatlakozni kívánnak, gyülekezetünkhöz azok felismerjék, hogy mit vár el tőlük az Úr. A barátkozóval egy időben bűnrendezést  és  lelki-gondozást is végzünk. 

 

Pünkösdvasárnap a bemerítésen több új testvért kaptunk, akik a bemerítésükkel bizonyságot tettek Jézus Krisztushoz tartozásukról.

Móni egy felbomlott házassági kötelékből, depressziósan, a családját elhanyagolva került Budapestre 3 lányával, testvére családjához. Hallotta, hogy az Úr milyen csodát tett abban a családban és ő is szerette volna ezt megtapasztalni.  Behívta Jézust az életébe és a csodák megkezdődtek.  Elhagyta a depresszióra szedett gyógyszereket, letette a cigarettát és hagyta, hogy az Úr munkálkodjon életében.  A Havanna lakótelepen találtak albérletet, közel a gyülekezethez, de ő azt szeretné, ha Jézus örökké a szívében élne.

Klaudia, Móni legidősebb lánya 13 éves, édesanyjával és két testvérével kerültek fel Budapestre egy felbomlott családi közösség rossz emlékével. Hiányzott édesapja, és aki otthagyta őket. A kislány depresszióval küzdött, de Jézussal való találkozása megszabadította betegségétől.

Zoltán korábban már találkozott az Úrral, de elfordult tőle és élte világi életét.  Márciusban azonban ismét meghallotta az Úr hívó szavát, felismerte, hogy nélküle üres és céltalan az élete. Ismét vágyakozni kezdett az Úrral való kapcsolat felépítésére. Elvégezte a barátkozót, bűneit lerendezte és új életet akar folytatni az Úrral.

Roland egy tavalyi bemeritkezést látva döntött úgy, hogy neki is ahhoz az Istenhez kell tartoznia, ahová már szülei, nagymamája és dédije is tartozik, ezért vágy ébredt benne, hogy Isten gyermekévé váljon.  Részt vett évekkel ezelőtt is a csoportunk által szervezett kreatív napokon és más rendezvényeken, ezért nem volt ismeretlen számára az Úr közelségében lenni. Most elérkezett a várva várt pillanat és bemeritkezésével tehetett bizonyságot hitéről.

A négy bemerítettünk újjászületését egy születésnapi torta felvágásával ünnepeltük meg, az ünnepeltek kaptak egy–egy tükröt, hogy megláthassák azt a pillanatot, amikor beletekintve Jézus néz vissza rájuk.