Ingyenes ruhaosztás a Havanna lakótelepenNagy napra készülődtünk november 16-a  reggelén. Kis gyülekezeti helyiségünkben ruhaosztást hirdettünk meg. Nem írtunk feltételeket, kikötéseket, csak annyit, hogy ingyenes ruhaosztás.

Lakótelepünkön nagyon nehéz elérni az embereket. Próbálkoztunk már közvetlen kapcsolatfelvétellel, két lépcsőház (120 lakás) lakóihoz becsengettünk, személyesen hívtuk meg őket egy kis ajándék kíséretében, de nem sok sikerrel. 

Az elgondolást az adta meg, hogy évek alatt sok ruhanemű gyült össze. Viszont nem hirdethettük meg szétosztását, mert mellettünk egy használt-ruha kereskedés üzemelt és nem szerettük volna ha vetélytársként tekintettek volna ránk  azzal, hogy rontjuk az üzletük lehetőségeit.

Másfél hónapja bezárt ez a bolt, és valóra válthattuk elképzelésünket. Nem vertük nagydobra, mindössze a mellettünk lévő két lépcsőházban hirdettük meg a ruhaosztást, és egy kis táblára írt felirattal is jeleztük a  bejárat előtt, hogy itt történik a ruhaneműk osztása.

Gyermek és felnőtt ruhák, táskák, cipők, játékok voltak a kínálatunkban és vártuk az embereket. Jöttek, és örültünk, hogy nem rohamoztak meg bennünket, mert így lehetőségünk volt beszélgetni velük az Úrról, és mi is érdeklődve hallgathattuk amit elmondtak magukról. A válogatás végeztével minden látogatónk kapott egy igés képeslapot és névreszólóan imádkoztunk minden emberért, megáldva őket, a kiválasztott holmikat és családjukat. 

De nem csak adtunk, hanem kaptunk is. Voltak akik nem csak vittek, hanem visszajöttek és elhozták otthonukból saját vagy gyermekeik feleslegessé vált ruhaneműit, játékait. Ez meglepetés volt  nekünk is, mert nem vártunk viszonzásképpen semmit sem. Néhányan hitetlenkedtek, hogy bámit elvihettek korlátozás nélkül és nem kellett érte fizetni semmit.

Azt tapasztaltuk, hogy senki sem úgy jött, hogy mert ingyen van és kihasználva a lehetőséget jól megpakolja magát, hanem nézelődtek, a válogatásnál  gondolkodtak azon, hogy jó lesz-e annak akinek szánják. Úgy éreztük, hogy mindenki megelégedetten és áldással távozott.

Köszönjük az Úrnak ezt a napot, és a sikeren felbuzdulva szeretnénk azt a ruhaosztási akciónkat megísmételni.

Végezetül következzen néhány kép:

 

 

 

2013.11.18.