2012 - Új év váró - 2013

Szilveszter estét a gyülekezetünkben búcsúztattuk. Otthonról hozott süteményekkel vártuk az érkezőket, megterített asztaloknál beszélgettünk a közös program megkezdéséig.

Nagyon sok, "szem-szájnak ingere" sütemény készült, igen változatos volt a kínálat.

Imádkoztunk egymásért és gyülekezetünkért.

 Ferenc pásztoruk kezdeményezésére többen is elmondták megtérésük történetét. Ő kezdte meg, elmesélte, hogy nyílt meg előtte a Biblia és változtatta meg az életét és gondolkodását Isten jelenléte.

 

Gábor nem rég óta jár gyülekezetünkbe. Egy esős napon testedző futása közben,  ismerőse munkahelye mellett vitt az útja, akivel ő többször is kibabrált és ellene cselekedett. Ekkor szólított meg őt az Úr és azt az indíttatást kapta, hogy térjen be hozzá és kérjen tőle bocsánatot. Nem értette miért kell megtennie, de megtette és hatalmas szabadítás kezdődött meg benne. Felismerte hogy mennyire bűnös volt az eddigi élete, és ezt most le kell tennie és el kell fogadnia az Úr vezetését.

Tünde elmondta, hogy diáklányként mennyi bosszúságot okozott szüleinek, amíg találkozott egy lánnyal aki megismertette vele a Bibliát és azon keresztül szólította meg őt az Úr.

*

Az hajnal fél 3-ig tartó eseményekről több kép nem készült, ezért röviden ismertetem a történteket. Éjfél előtt a bizonyságok után activity játékot játszottunk, 4x4 fős csoportokban. A szabályokat nem nagyon tudtuk betartani, mert mindenki részt vett a megfejtésekben, de valójában nem is a helyezés, hanem a játék volt a központban. 

Éjfél után a újév köszöntése előtt hálát adtunk az Úrnak mindazokért a dolgokért amit vele együtt élhettünk át az elmúlt évben. Alkoholmentes pezsgővel koccintottunk és köszöntöttük egymást a testvéri közösségért.

Nem maradhatott el a főtt virsli, a debreceni a főtt tojás sem. Aktív beszélgetések folytak az asztaloknál, és valóban családi hangulat volt közöttünk.

A reggeli, vagy vacsora, vagy nem is tudom minek tekinthető étkezés után előkerültek a bibliák, és aki kapott az Úrtól igét azt megosztotta a közösséggel.

Végül   elérkezett a búcsúzás  pillanata   is,   mivel   gyerekek is voltak velünk, éjjel fél 3-kor zártunk és indultunk haza otthonunkba.

 

2013.01.01.