Baracskai börtönmisszió

2012. december 19

 

December 19-én a Gyöngyösoroszi Agapé Gyülekezet dicsőítő csapata volt velünk a börtönmisszión. Egyszerű cigány emberek akik már hosszú ideje megtértek az Úrhoz és Isten kegyelmét hirdetik dalaikban, és az azok között elhangzott bizonyságokban. Nem ismerik a kottát sem, a gitárosnak hiába említjük az akkord szót. Ők hallásból, Isten vezetésével dicsőítenek.
És amikor énekeltek a börtön kemény fiúi csendben hallgatták a dalokat. Az erősítő, a mikrofonok nem működtek, (rossz kábeleket vittünk magunkkal) de nem is a hangerőre volt szükségünk.
 Dicsőítés közben a szívek is megnyílnak és a szeretet, kegyelem átjárja azokat. Sebek szakadnak fel és tisztulnak meg miközben szellemben megnyílik a mennybe vezető kapu és onnan kiárad a  szeretet és a békesség.
Könnyes szemek jelzik, hogy belül már elindult valami. Felismerjük a bennünk lakozó bűnt, vétket, megbocsátatlanságot és szabadulni akarunk azoktól. Öntudatlanul az ég felé emeljük kezeinket miközben az napi gondok, fájdalmak és keserűségek megszűnnek. Az Úr beköltözik a szívebe.   

Itt is ez történt. Nagyon sokan voltak akik részt vettek az Istentiszteleten. szinte többen álltak, mint ültek, mert kevés volt a hely. Amikor imádkoztunk a megtértekért többen is a székre álltak, hogy figyelemmel kísérhessék az eseményeket, nehogy lemaradjanak valamiről, esetleg az Úrtól jövő áldásról.

A börtön előtti parkolóban hálát adtunk az Úrnak a ránk bízott szolgálatért, majd közösen elfogyasztottunk egy kis ebédet a vidékről érkezett testvéreinkkel.