Börtönmisszió: Vác - Rengeteg együttes koncert

 

Börtönmissziónk Vácra látogatott március 17-én délután. Indultunk és érkeztünk szakadó esőben,  Délután 2 órától volt a hivatalos belépési engedélyünk. A Pestlőrinci Agapé gyülekezetből négyen voltunk, a Rengeteg együttes tagjai sem voltak sokan, mindössze heten, és így bizakodva vártuk a belépési formaságokon való  gyors túljutást.

Tévedtünk, nem ment gyorsan. Személyi igazolványaink és a már korábban beküldött  adataink ellenőrzése után egyesével szólítottak.      A mikrofonba fújt alkoholteszt elvégzése után az átvilágító kapun mehettünk keresztül, bár ezt időnként többször is meg kellett ismételni, mert az érzékeny műszer minden fémtárgyat jelzett. Addig nem haladhattunk tovább amíg azok azonosításra nem kerültek. Az alapos vizsgálattal kombinált beléptetés majd egy órán keresztül tartott, melyen végül mindnyájan sikerrel túljutottunk és átadtak minket a Margitkának a lelkésznőnek aki tovább vezetett minket.

A mikrobuszban lévő technikai berendezések kultúrterembe való eljuttatásához több elítélt is segédkezett, lépcsőkön le és felcipelve a nehéz berendezéseket. Mindnyájan beálltunk a rámolásba, mivel  délután 3 órási kezdéssel  lett meghirdetve a koncert és azt az időpontot már túlhaladtuk.

                A kultúrteremben már többen minket és várakozásteljesen figyelték a technikusok és a csapat tagjainak lázas munkáját. Végre a helyére került minden kábel, hangszer, mikrofon hangszóró és több mint egy órás csúszással kezdetét vehette a koncert. Matt Schellenberg  és felesége USA-ból érkezett, és  a Rengeteg együttes tagjaival vállalták a magyarországi börtönök meglátogatását, zenén keresztül terjesztve az evangéliumot. A dalok közötti rövid szünetekben Matt többször is kiemelte, hogy Isten gyermekei vagyunk mindnyájan, és annak ellenére, hogy bűnben születtünk és  esetleg abban élünk is, Ő szeret minket, és büszke ránk. Csak annyit kér tőlünk, hogy keressük Őt, hívjuk Őt, nyissuk meg szívünket és életünket előtte. Akkor megáld és megajándékoz minket szeretetével,  kegyelmével.

 

A koncert végeztével a fogvatartottak meglepetéssel kedveskedtek nekünk. A jelenlévő 56 elítélt közösen elénekelt nekünk két dicséretet és áldást kértek további szolgálatunkra. Segítettek a felszerelés vissza szállításában, miközben többen is elmondták, hogy fogva tartásuk ideje alatt,  itt találkoztak Jézus megváltó kegyelmével, és ennek örülnek, mert a "szabad" életükben nem hallották volna meg az >Úr hívó szavát. Elmondták, hogy komoly keresztyén élet zajlik a rácsokon belül, és bíznak abban, hogy büntetésük letelte után is az Úrral maradnak szeretetben és békességben.

 A kiléptetési formaságok után mindnyájunk szívében hála és öröm volt amiért az Úr velünk volt ezen a látogatáson is. Megkoronáztuk az estét azzal, hogy átsétáltunk a váci börtön melletti diadalkapu alatt is, mert tudtuk;, hogy az Úr itt, ebben a börtönben is diadalt aratott a sötétség fejedelmével szemben.

          

 kép: diadalkapu - Vác

 

2011.03.29. bacsipista

 

 Ajánlott videó: Rabok és szabadok

Egy film, négy ember bizonyságáról akik a börtönben találkoztak Jézussal