A börtön ablakába besütött a nap
 
Nagy áldás volt mindannyiunk számára a május 22-i Kozma u.-i börtönszolgálat. Isten szeretete, a szolgálat és az elveszettekért való tenni akarás egységbe hozott Hitest, Autonómost, Omegást, Reformátust és Agapést.
Egy új testvérrel kezdtük a szolgálatot, aki dicsőítő dalokat játszott gitáron és énekelt spanyol nyelven, mert chilei. Az elítéltek is nagyon megkedvelték és az alkalom végén még közösen elénekelték "A börtön ablakába, soha nem süt be a nap" című slágert is.
 
De a börtön ablakába besütött a a nap!
 
Öten tettünk bizonyságot és beszéltünk az Úr szeretetéről, megváltásáról, hogy mindenkit hív magához. Erre a felhívásra kb.10-15 ember jelentkezett is és elmondták a befogadó imát is.
A házi sütemények és üdítők átadása után ezekért az emberekért külön-külön is imádkoztunk. Nagyon jó volt hallani a visszajelzéseket, hogy mennyire hálásak azért, bejöttünk. Volt aki ezt sírva mondta el. Mások, pedig azt köszönték, hogy olyanok tettek bizonyságot, akik valóban tudják milyen az élet a börtönben, hiszen nem rég még ők is büntetésüket töltötték. Még a nevelők is kifejezték örömüket a bejövetelünkért és azokért a szavakért, melyekkel bátorítottunk.
Hálásak vagyunk Istennek ezért a napért is, mert mind a bemenetel és a kimenetel is zökkenőmentesen zajlott le és hogy engedelmesek voltunk erre a szolgálatra, bízva abban, hogy Szent Szelleme által tovább viszi a munkát az elítéltek szívében.
 
És még egy örömhír, hogy az Agapé Gyülekezetben most vasárnap, május 26-án a 3/4 11-kor kezdödő istenszteleten két börtönt megjárt szolgáló testvérünk fog bátorítani bennünket az evangélizálásra. Makula Zsolt (Papa) családjával és Papp Sándor (Basa) lesz a vendégünk.
 
(Bugovics Tibor)
 
 
foto: A Kozma utcai börtön lelkésze és a börtönmissziós csapat (2013.05.22.)