Baracskai börtönmisszió augusztus 7-én (2014)

 

Minden 4. csütörtök baracskai börtönlátogatás. Az Agapé Gyülekezet börtönmissziós csapata tagjaiként több éve járunk rendszeresen Baracskára a Büntetés Végrehajtási Intézetbe. Gyakran jönnek olyan elítéltek az alkalmainkra akik már többször is részt vettek ezeken. Ők tudják, hogy istentiszteletre jönnek, ezért Bibliát is hoznak magukkal. De mindig vannak újak, akiknek ez csak egy program amivel elüthetik a börtönélet egyhangúságát. De Isten őket is megszólíthatja és gyakran előfordul, hogy nem az az ember lép ki a "Jobb lator" kápolna ajtaján, mint aki betért, mert időközben találkozott az Úrral és változások kezdődtek el benne.

Ezen a napon heten érkeztünk a börtönmissziós szolgálatunkra, és négy gyülekezetet képviseltünk. Zsuzsi, Gábor, Tibor, Patrició, Jutka, Debóra, és én (bacsipista) alkottuk a szolgáló csapatot. De fontos azt tudni, hogy mindnyájunkat az Úr Szentlelke vezérelt.

Evangélizáló igehirdetést tartottunk, saját életünk bizonyságai hangzottak el a Biblia igéire építve. Elmondtuk, hogyan változtatta meg az Úr gondolkodásunkat és jellemünket, miképpen fogadták ezt a környezetünkben. Szó volt arról a lehetőségről amit most Isten tár eléjük, hogy megtérve és a börtönből kikerülve úgy élhessenek, hogy gyermekeik is Isten követő példaként tekinthessenek rájuk.

Patrició és Debóra dicséretekkel erősítették az alkalmat, imádkoztunk a fogvatartottakkal együtt közösen. Az alkalom végeztével egyénileg imádkoztunk azokért akik imatámogatást kértek, beszélgettünk velük benti életükről, terveikről, vágyaikról, illetve meghallgattuk bizonyságaikat.

Áldott alkalom volt ez is , mint a többi. Ilyenkor úgy érezzük, hogy feltöltődtünk és erőt kaptunk az Úrtól.

Útközben hazafelé megálltunk Martonvásár egyik cukrászdájában és felköszöntöttük Debórát, aki ezen a napon töltötte a 18. születésnapját.

Olyan jó érzés, hogy a szolgálat összekovácsolt minket és együtt örülhettünk ezen a szép napon.

 

Debora az ünnepelt

 

Judit és Zsuzsa

 

bacsipista

2014.aug.08.