Riportalany kerestetik

 

Aki keres az talál.  Nem is kellett messzire mennem, rátaláltam Jónás Andira .

- Andi, elmondanád hogyan szereztél tudomást a Havanna csoportról?

- Öcsém Gyuszi, és sógornőm Timi rendszeresen beszélt arról, hogy van a gyülekezetükben egy csoport, ahová minden kedden eljárnak.  Családias kis társaság jön össze akik között jól érzik magukat, sokat tanulnak egymás bizonyságai meghallgatása által, énekszóval dicsérik az Urat, és imádkoznak egymásért.
Többször hívtak, hogy gyere el, meglátod milyen szeretettel fogadnak, és neked is szükséged lenne, egy közösségre ahol isten igéje által épülni tudnál.

Én a HIT gyülekezetben merítkeztem be, ahová általában  vasárnapi napokon jártam. Tele voltam problémákkal melyek megoldásra vártak, egyik halmozódott a másikra. Nem tudtam kikecmeregni belőlük, nem láttam a megoldást. Egyre jobban eltávolodtam Istentől.
Testvérem unszolására egyszer úgy döntöttem, eljövök ide egy alkalomra, vajon tényleg olyan az a Havanna csoport, mint a híre?
Félve léptem be. Hallgatagon ültem helyemen, unszolásra elejtettem egy-egy szót magamról. Nem faggattak, hagyták, hogy magamtól nyíljak meg és elmondjam, kiadjam azt a sok keserűséget, ami felhalmozódott bennem. Éreztem a szeretet légkörét, amelybe belekerültem, szinte tapintható volt az aggódásuk, segíteni akarásuk.
Imádkoztak értem, gyerekeimért, férjemért, kapcsolatunk rendeződéséért.


- Ez az odafigyelés erősítette kapcsolatodat Istennel?


- Igen, fokozatosan éreztem, hogy erősödik a hitem, amikor az imádkozások után valóságos változások következtek be az életemben. Lelki támogatást kaptam amikor azt éreztem, hogy Isten elhagyott és elegem lett a kereszténységből, mert életem nem a biblia által megígért jót mutatta. Biztattak, bátorítottak a csoportban amikor elesettnek és szerencsétlennek éreztem magam.  Fokozatosan nyertem vissza önbizalmamat amikor ráébredtem, hogy Isten szeret engem és fontos vagyok számára.  És ezt otthon a családomban is ki tudtam már mutatni.


- Úgy tudom, hogy lelkes látogatója vagy a Bibliatanulmányozó csoportnak is?


- Igen,szeretem azokat az alkalmakat, mert nehezen értem meg a bibliát. Sokszor vitatkoztam is a testvérekkel, hogy én nem azt olvasom ki belőle, nem azt az üzenetet kapom  mint ők, de Picur és a testvérek nyugodt, aprólékos magyarázata megérteti velem az üzenetek lényegét és azok elfogadását.

- Elmondanál nekünk egy olyan történetet, amely a szívedbe vésődött?

- Nehéz volt számomra a szeretet elfogadása. Egész lényem tiltakozott a testvéri puszik ellen melyekkel fogadtak találkozásunkkor, mert nem hittem el, hogy szeretetüknek ez a megnyilvánulása szívből jön. Azt hittem, hogy csak szokásból teszik. nem fogadtam el azt a tudatot, hogy szeretnek engem. Azóta változott a véleményem.
Karácsony előtt történt amikor munkám kapcsán elfeledkeztem az esti Bibliatanulmányozó csoport alkalmáról. A nagy hajtás közepette törlődött a memóriámból, és csak akkor eszméltem fel, amikor csörgött a telefon, és megkérdezték, hogy mikor érek oda, mert  már csak rám várnak a kezdéssel. Mérlegeltem lehetőségeimet: csak a végére érnék oda, még sok árum van, amit értékesíteni kellene, és úgy döntöttem nem megyek. Jött a következő telefon, "Gyere, mert nagyon hiányzol!". Maradtam. Újabb csörgés, "Érted megyünk kocsival csak gyere, és addig amíg nem érkezel meg nem kezdjük el!".
Ilyen szívélyes meghívást még nem kaptam soha, és meghatott a testvérek ragaszkodása hozzám. Értem jöttek, elkezdtük az alkalmat, miközben nagyon erős fizikai rosszullét fogott el. Picur előadása közben észrevette ezt rajtam, leállt a tanítással és az egész csoport értem imádkozott. Értem, aki eddig egy kis senkinek éreztem magam, rögtön a központba kerültem. Éreztem aggódó szeretetüket és szívből jövő imádkozásukat. Akkor leszállt közénk az Úr, és megszabadított rosszullétemtől.
Most már férjemet, Jánost is megérintette az Úr, és együtt járunk a csoport alkalmaira.

- Dicsőség Istennek. Végül szeretném megkérdezni, hogy mit üzennél az olvasóknak?

- Szeretném, ha elmondanák ismerőseiknek, barátaiknak, hogy van az Agapé gyülekezetben egy olyan kis csoport, akik segítik  megismertetni  és megértetni az evangéliumot, mindezt testvéri szeretetben és közösségben. Jöjjenek, hozzanak és küldjenek vendégeket a Havanna csoport keddi és a Bibliatanulmányozó csoport csütörtöki alkalmaira. És ha tudják, akkor segítsék és támogassák a Havanna csoport szolgálatát.

Köszönöm Andi a riportot.

Bácsi István